Land van Horne ondersteunt (kwetsbare) thuiswonende 55+ inwoners en mensen die chronisch ziek zijn. Dat doen zij via het programma Vitaal Thuis. Onderdeel van dit programma is een aantal gezondheidscursussen. Het zijn alle drie leerzame groepsprogramma’s die inwoners (gratis) samen met hun mantelzorger kunnen volgen. Want iedereen wil graag vitaal ouder worden en zo lang mogelijk zelfstandig wonen.

Bij de cursus Vitaal met Dementie krijgen mensen met dementie en hun mantelzorgers praktische informatie over het omgaan met dementie. Hierdoor kan iemand met dementie langer verantwoord thuis blijven wonen. Deelnemers aan de cursus Verder na een Beroerte leren om beter om te gaan met de gevolgen van hun aandoening. En bij de cursus Gezond Ouder Worden krijgen deelnemers informatie over voeding, beweging, ontspanning en sociale contacten. Dit helpt om gezonde keuzes te maken en dit blijvend in te passen in het dagelijkse leven.

Kom jij als professional in contact met inwoners voor wie de gezondheidscursussen waardevol kunnen zijn, verwijs ze dan door naar Land van Horne. Meer informatie vind je op www.landvanhorne.nl.