Handige tips en oplossingen voor een comfortabeler en veiliger huis. Dingen waar ouderen blij van worden! Daar willen we ouderen attent op maken met de campagne ‘Mijn Huis Op Maat’ in Leudal en Weert.

De campagne
De campagne Mijn Huis Op Maat wil mensen bewust maken van de mogelijkheden om gezond en gelukkig oud te worden in hun eigen huis. Welke verbeteringen zijn er mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van inbraak-, brand- en valpreventie, en welke handige producten en technologie kunnen daar bij helpen? We vinden het belangrijk dat ouderen hier tijdig over nadenken.

Ook kleine maatregelen
Vaak wordt er bij woningaanpassingen meteen aan grote stoffige verbouwingen gedacht in plaats van aan een paar kleinere maatregelen. Dat terwijl er legio betaalbare mogelijkheden zijn om het huis comfortabeler en veiliger te maken, waardoor ongelukken voorkomen kunnen worden. Hierbij kunt u denken aan maatregelen zoals goede verlichting, een thermostaatkraan in de badkamer, een veilige trap met 2e trapleuning en verlichting, vlakke toegang en rookmelders op elke verdieping en een koolmonoxidemelder waar nodig.

Gratis Huistest
Om een overzicht van de mogelijke verbeteringen te krijgen kan gratis de Huistest worden gedaan. Inwoners kunnen dit zelf doen via de website www.mijnhuisopmaat.nl of mensen kunnen een vrijwillig woonadviseur vragen die langskomt en samen met de bewoners de Huistest invult. De bewoner krijgt daarna een uitgebreid woonadviesrapport toegestuurd met alle informatie. Daarna kan de bewoner zelf, of met hulp van anderen, met het advies aan de slag gaan.

Breng de Huistest onder de aandacht!
Wij willen u vragen de Huistest, en de mogelijkheid van een huisbezoek door één van de vrijwilligers, onder de aandacht te brengen van bewoners in uw werkomgeving.

Contact
In Weert wordt het project Mijn Huis Op Maat gecoördineerd door Mark Peters van Punt Welzijn.
U kunt contact opnemen via het telefoonnummer 0495 – 69 79 00 of via het e-mailadres mijnhuisopmaat@puntwelzijn.nl.

In Leudal wordt het project Mijn Huis Op Maat gecoördineerd door Peter Naaijkens van Stichting Wonen Leudal. U kunt contact opnemen via het telefoonnummer 0475 – 49 28 53 of via het emailadres p_naaijkens@hotmail.com.

Meer informatie
Check de website www.mijnhuisopmaat.nl voor meer informatie.